Tallér Edina

Kiskunhalason született, 1971-ben. Író, újságíró, a Hajtűkanyar és az Irodalmi Sátor Egyesület alapító tagja. A Stúdió 13 nevű színházi alkotóközösség író-dramaturgja. 2007 óta publikál irodalmi lapokban. 2010-ben jelent meg A húsevő című regénye a Kalligram gondozásában, valamint Egy perccel tovább című drámája a Mozgó Világban, majd 2013-ban a Lehetek én is.
Az ifjúsági irodalomban 2014-ben jelentkezett első regényével, a Most akkor járunk?-kal, amit nagyon magukénak éreztek a Tilos az Á kiadó kamasz olvasói.
Hogy miért lehet olyan jól azonosulni vele, az talán kiderül ebből:
"A regény ötlete már évek óta érlelődik bennem. Nagyon-nagyon szerencsés helyzetben vagyok: van egy fiam és egy lányom, nekik pedig vannak barátaik. Mondanom sem kell, hogy időnként átjáróház a lakás, kamaszfiúk ki, kisiskolás lányok be, és fordítva. Vagy mindenki egyszerre. Elképesztő élményanyag és karakter-kavalkád. Adott volt a téma: hogyan látja egy kamaszfiú a világot, mi foglalkoztatja, mik az álmai, mi teszi boldoggá, mi bizonytalanítja el. Úgy gondoltam, közelebb tudok kerülni ezekhez a kérdésekhez, ha egy tizenéves srác nézőpontját és nyelvét veszem alapul."